3 jun 2014

Quin servei de menjador volem per als nostres fills i filles?

Quin servei de menjador volem per als nostres fills i filles?

A tot el Consell Escolar:

Una alimentació sana, equilibrada i completa afavoreix el correcte desenvolupament, físic i mental, de tot ésser humà, siga menor o adult.
Cada vegada hi ha més problemes nutricionals en el món i, en l'actualitat, coexisteixen milions de persones afectades per desnutrició amb altres que pateixen obesitat per la qual cosa l'educació pot i deu ser la clau, sobretot en les primeres etapes de la vida.
Per aquesta raó, una de les qüestions bàsica i essencial en un centre educatiu a l'hora de prestar el servei de menjador poser siga la de una “alimentació saludable”.
Som conscients de l'ingent treball que el col·legi fa en l'educació i desenvolupament dels nostres menors i també som conscients de l'esforç que suposa per al centre la coordinació i control de la correcta execució del servei de menjador, amb tot el que açò comporta.
Per aquest motiu, des de l'AMPA volem oferir-vos ajuda en aquesta gestió. Per a facilitar-vos el treball, hem arreplegat en quatre punts aquelles accions que considerem vitals per a disposar d'un servei de menjador accessible i de qualitat, garant d'una “alimentació saludable” per a tots els nostres fills i filles:
  1. Volem col·laborar amb la Direcció del centre en l'anàlisi de les diferents propostes de les empreses de catering que reba revisant-les de manera conjunta (Direcció/AMPA) i mostrant-vos altres opcions perquè pugueu comparar programa, preu, etc… perquè ens agradaria:
  • Millorar la qualitat i quantitat dels aliments.
  • Introduir un menjador ecològic (encara que siga parcialment amb fruites, verdures, llegums...) i sostenible, amb productes de temporada i proximitat, sense haver d'encarir el menú.
  • Introduir possibles descomptes a partir del segon germà o germana en el menjador.
  • Possibilitar la revisió del preu del menjador als mesos de juny i setembre, perquè siga més assequible als pares i mares.

  1. Volem disposar de major flexibilitat en la incorporació dels nostres fills i filles al menjador i facilitar d'aquesta manera la conciliació familiar: als pares i mares pot resultar-los difícil conèixer les seues condicions laborals amb mesos d'antelació, altres poden no disposar d'ajuda familiar…. Per això, ens agradaria:
  • Ampliar la franja d'edat als xiquets i xiquetes de tres anys per al mes de setembre, ja que hi ha una gran part que vénen de la guarderia havent assistit al menjador des de l'inici de la seua vida escolar.
  • Poder apuntar als xiquets i xiquetes al llarg del curs com a comensal fix, avisant amb un temps prudencial i per escrit.
  • Possibilitar que els pares i mares contracten el servei de menjador fix a partir de dos dies a la setmana amb possibilitat d'ampliar o disminuir al llarg del curs, segons les necessitats familiars.
  • Ampliar els terminis d'inscripció
  1. Volem que el menjador siga un lloc accessible, de tots i totes, i per a tots i totes, per la qual cosa ens agradaria que el centre:
  • Realitze una xarrada informativa dirigida als pares i mares al principi de curs per a explicar-los el projecte educatiu de menjador: qui seran els seus monitors i monitores, el cuiner/a i la coordinadora; quines activitats realitzaran en el temps de descans; fer una visita guiada a les instal·lacions on s'explique com funciona el servei, si es cuina tot el menú o només una part en el col·legi.
En resum, totes aquelles qüestions susceptibles de generar inquietuds en els pares i mares que són qui, al nostre judici, tenen capacitat de valorar i constatar l'equilibri entre l'esforç econòmic i el contingut del servei oferit.
  • Permeta el lliure accés al menjador, per part de qualsevol pare o mare que així ho sol·licite, en honor de reforçar i mostrar la seguretat del centre en què tot es desenvolupa correctament i amb plenes garanties.
  1. Volem, de manera conjunta amb vosaltres, revisar i actualitzar la normativa interna del menjador, tant per a l'alumnat com per als monitors i monitores, ja que l'educació és una cosa dinàmica i s'ha d'anar adaptant a les necessitats del moment.
El menjador és un servei sensible, que ha de ser tractat amb sensibilitat. Com deia Hipòcrates: “Que el menjar siga el teu aliment i l'aliment la teua medicina”.


València, 29 de maig de 2014

Signat AMPA del CEIP Vicente Gaos

¿Qué servicio de comedor queremos para nuestros hijos e hijas?


A todo el Consejo Escolar:
Una alimentación sana, equilibrada y completa favorece el correcto desarrollo, físico y mental, de todo ser humano, sea menor o adulto.
Cada vez hay más problemas nutricionales en el mundo y, en la actualidad, coexisten millones de personas afectadas por desnutrición con otras tantas que padecen obesidad por lo que la educación puede y debe ser la clave, sobre todo en las primeras etapas de la vida.
Por esta razón, quizá una de las cuestiones básica y esencial en un centro educativo a la hora de prestar el servicio de comedor debe ser la de la “alimentación saludable”.
Somos conscientes del ingente trabajo que el colegio desarrolla en la educación y desarrollo de nuestros menores y también somos conscientes del esfuerzo que supone para el centro la coordinación y control de la correcta ejecución del servicio de comedor, con todo lo que ello conlleva.
Por este motivo, desde la AMPA queremos ofreceros ayuda en dicha gestión. Para facilitaros el trabajo, hemos recogido en cuatro puntos aquellas acciones que consideramos vitales para disponer de un servicio de comedor accesible y de calidad, garante de una “alimentación saludable” para todos nuestros hijos e hijas:
  1. Queremos colaborar con la Dirección del centro en el análisis de las diferentes propuestas de las empresas de catering que reciba mediante la revisión conjunta (Dirección/AMPA) de las mismas y mostrándoos otras opciones para que podáis comparar programa, precio, etc…porque nos gustaría:
  • Mejorar la calidad y cantidad de los alimentos. 
  • Introducir un comedor ecológico (aunque sea parcialmente con frutas, verduras, legumbres) y sostenible con productos de temporada y cercanía, sin por ello encarecer el menú.
  • Introducir posibles descuentos a partir del segundo hermano o hermana en el comedor.
  • Posibilitar la revisión del precio del comedor en junio y septiembre, para que sea más asequible a los padres y madres.
  1. Queremos disponer de mayor flexibilidad en la incorporación de nuestros hijos e hijas al comedor y facilitar así la conciliación familiar: a los padres y madres puede resultarles difícil conocer sus condiciones laborales con meses de antelación, otros pueden no disponer de ayuda familiar…. Por ello, nos gustaría:
  • Ampliar la franja de edad a los niños y niñas de tres años para el mes de septiembre, ya que hay una gran parte que vienen de la guardería habiendo asistido al comedor desde el inicio de su vida escolar.
  • Poder apuntar a los niños y niñas a lo largo del curso como comensal fijo, avisando con un tiempo prudencial y por escrito.
  • Posibilitar que los padres y madres contraten el servicio de comedor fijo a partir de dos días a la semana con posibilidad de ampliar o disminuir a lo largo del curso, según las necesidades familiares.
  • Ampliar los plazos de inscripción
  1. Queremos que el comedor sea un lugar accesible, de todos/as y para todos/as, por lo que nos gustaría que el centro:
  • Realice una charla informativa dirigida a los padres y madres al principio de curso para explicarles el proyecto educativo de comedor: quiénes serán sus monitores/as, el cocinero/a y la coordinadora; qué actividades realizarán en el tiempo de descanso; hacer una visita guiada a las instalaciones donde se explique cómo funciona el servicio, si se cocina todo el menú o sólo una parte en el colegio.
En fin, todas aquellas cuestiones susceptibles de generar inquietudes en los padres y madres que son quienes, a nuestro juicio, tienen capacidad de valorar y constatar el equilibrio entre el esfuerzo económico y el contenido del servicio ofertado.
  • Permita el libre acceso al comedor, por parte de cualquier padre o madre que así lo solicite, en aras de reforzar y mostrar la seguridad del centro en que todo se desarrolla correctamente y con plenas garantías.
  1. Queremos, junto con vosotros/as, revisar y actualizar la normativa interna del comedor, tanto para el alumnado como para los monitores/as, ya que la educación es algo dinámico y se ha de ir adaptando a las necesidades del momento.
El comedor es un servicio sensible, que debe ser tratado con sensibilidad. Como decía Hipócrates “Que la comida sea tu alimento y el alimento tu medicina”.


Valencia 29 de mayo, 2014

Fdo. AMPA del CEIP Vicente Gaos


  Adjuntamos el balance económico del comedor
Adjuntem el balanç econòmic del menjador










No hay comentarios:

Publicar un comentario