24 sept 2012

LES FIAMBRERES (OPINIÓ DE FAPA)


PRESÈNCIA DE CARMANYOLES (FIAMBRERES) EN ELS MENJADORS ESCOLARS.

La Conselleria d’Educació mitjançant l'ordre 53/2012 del 8 d'agost ha obert la porta al fet que l’alumnat porte el dinar a l’escola en carmanyoles (fiambreres) argumentant que és perquè es beneficien els xiquets i xiquetes amb menys recursos econòmics, quan tots sabem que la Generalitat, i en aquest cas la Conselleria d’Educació, és qui té l'obligatorietat de compensar les desigualtats econòmiques d’aquell alumnat amb pocs recursos econòmics, mitjançant l'emissió de beques, en aquest cas les de menjadors. La Conselleria, a més a més, eludix la seua responsabilitat al deixar en mans dels Consells Escolars de cada centre la responsabilitat de prendre la decisió d’autoritzar o no l’ús de les fiambreres.
Fapa-València es posiciona en contra que l’alumnat porte el seu dinar en fiambreres pels següents motius: 

- Per la dificultat de controlar i, en conseqüència, de garantir al llarg dels nou mesos del curs escolar, que l’alumnat tinga una planificació i l’elaboració de 20 menús diferents tal i com es contempla en “ les normes dietètiques per a menjadors i residències escolars” elaborat per la Conselleria de Sanitat, i en què fa especial menció a la prevenció i el control de l’obesitat infantil i adolescent.

- Perquè no estableix un protocol per garantir que el menjar de les carmanyoles (fiambreres) es conservarà a la temperatura i al lloc adient perquè estiguen en òptimes condicions quan vagen a consumir-los.

- El menjador escolar és un lloc on s’adquireixen hàbits educatius, alimentaris, de salud i d’higiene, i de convivència i no es pot admetre el fet que hi haja dos tipus d’alumnat: el que siga usuari del menjador escolar i el usuari de carmanyoles (fiambreres), perquè és discriminatori.

- A més a més que hi ha un sector de la població infantil procedent de famílies amb pocs recursos econòmics per als quals el dinar del menjador és l’únic àpat de qüalitat que fa en tot el dia.

Darrere de tots els atacs que està patint el menjador escolar està la intenció d'estalviar uns 60 milions d’euros que la Conselleria deixaria de pagar si desapareguera aquest servei. 

FAPA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario