8 may 2014

MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP SOCIALISTA MUNICIPAL


MOCIÓ


QUE PRESENTA ELS REGIDORS VICENT SARRIÀ MORELL I FÉLIX ESTRELA BOTELLA EN EL SEU NOM I EN EL DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

A LA COMISSIÓ D’URBANISME, QUALITAT URBANA I VIVENDA


Asunto: Ampliación del IES Cabanyal i urbanización accesos
Assumpte : Ampliació IES Cabanyal i urbanització accessos


1
El Pla General d'Ordenació Urbana de València: 3a fase d'ampliació

El PGOU de València reserva una parcel·la escolar de 34.000 m2 que ha permès les diferents fases d'ampliació de l'IES del Cabanyal .

A aquest centre escolar del barri de la Carrasca (districte d'Algirós) acudeixen diàriament, en doble torn, aproximadament 1.500 alumnes , per estudiar ESO; Batxillerat i Cicles Formatius .

Fins ara s'han dut a terme dues fases de reforma i ampliació, i l'any 2008 es va aprovar el projecte d'una tercera fase, valorada en uns 3 milions d'euros, que consisteix bàsicament en la construcció de gimnàs; vestuaris, cafeteria , tres pistes poliesportives i trinquet .

A la fi d'aquest mateix any, i davant les promeses incomplides de la Generalitat, més de 250 escolars, professors i pares d'alumnes es van concentrar davant de la Conselleria d'Educació per exigir l'inici de les obres, sense que fins a la data s'haja produït .

2
Urbanització integral de l'entorn

Tal com es pot comprovar en l'annex fotogràfic que s'adjunta, els vials d'accés al centre escolar no estan conclosos . Hi ha carrers urbanitzats com la del Col·leccionista Jesús Martínez Guerricabeitia, al costat del cementiri del Cabanyal (antiga Senda Capelleta) però que està tallada en la seua confluència amb el Camí del Cabanyal .

El propi carrer del Camí del Cabanyal, a l l'entrada principal al centre, es troba sense urbanitzar i està també tallat a l'altura del cementiri i a esquena de l'IES Serpis, sense possibilitat de connexió amb el barri de Beteró .

De la mateixa manera, no hi ha cap carrer urbanitzat fins a arribar a l'accés principal de l'Institut, i els dies de pluja el fangar impedeix arribar al centre en condicions dignes .

Per tant , sembla convenient que amb caràcter urgent es procedeixca a la urbanització integral de tots els carrers de l'entorn de la parcel.la on s'ubica l'Institut, que lògicament incorpore un enllumenat suficient per millorar la visibilitat i seguretat, i al qual acudeixen alumnes a partir dels 12 anys data d'inici de primer d'ESO .

Per les raons exposades, els regidors sotasignats realitzen les següents

PROPOSTES D'ACORD

1
Encarregar al Servei d'Obres d'Infraestructura un projecte d'urbanització integral d'accés a l'IES del Cabanyal, perquè puga ser adjudicat aquest mateix any .

2
Instar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports a licitar amb caràcter immediat les obres del projecte de la tercera fase d'ampliació de l'IES del Cabanyal .


València, 5 de maig de 2014






Vicent Sarrià Morell Fèlix Estrela Botella

No hay comentarios:

Publicar un comentario