21 mar 2013

XARRADA SOBRE LA LLEI D'EDUCACIÓ WERT





Va ser molt interessant la xarrada que sobre la proposta de nova llei d'educació va tindre lloc al Ceip Vicente Gaos organitzat per l'Ampa el 8 de març, i donada per FAPA.


És una llàstima que érem poquets els mares, pares i mestres que hi havíem en l'acte, menys de deu persones. Per què és una llàstima? Per què és una llei que canvia totalment el sistema educatiu actual, per què afecta al futur de almenys una generació de joves, entre els quals són els nostres fills; i per què desprès d'escoltar tota la informació personalment opine que NO és una proposta educativa adient.

Va començar la xarrada  explicant amb detall que diu l'avantprojecte de llei, que ja va per la tercera rectificació. I que serà la setena !! reforma educativa de la democràcia al nostre país, -això crec que ho diu tot al respecte de cóm s'ha tractat l'educació-.
Caldria que tots coneixerem els detalls de la reforma per poder opinar i saber si realment es l'educació que volem. Jo vos convidaria a buscar la informació. L'educació, i en això crec que estarem tots d'acord, es molt important primer per a les mateixes persones i desprès per a la societat.

Com resumiria jo l'avantprojecte en quatre línies?
  • La proposta d'educació del ministre Wert és una mena de competició. Vol aplicar les lleis del mercat lliure, la competitivitat a l'educació. Els alumnes hauran de fer fins a cinc proves i exàmens des de primaria a batxillerat (les revàlides que es deia abans) per anar triant a alumnes i avaluar els centres educatius. Són proves fetes i avaluades per personal extern als centres i per a tots iguals, vos pareix just? Amb un sistema que no dona apenes oportunitats per reenganxar als alumnes que no van bé. Pareix clar que la pública i els alumnes amb dificultats són els que eixiran perdent.
  • On el consell escolar queda com un òrgan consultiu, i el director és el que aprovarà les normes del centre: la PGA, l'admissió d'alumnes, podrà seleccionar el professorat del centre, etc. Qui nombrarà el director? Clar que sí, l'administració. Vos pareix democràtic?
  • I si afegim que la religió tornarà a contar com una assignatura més, que es considera que l'ensenyament diferencial per gènere no és discriminació de sexe, i...

Què farem? Ens mobilitzarem? INTENTEM CANVIAR LES COSES QUE NO SÓN JUSTES? LLUITAREM PEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS?

Pedro Lacarra

No hay comentarios:

Publicar un comentario