14 dic 2012

La Federació d’Ensenyament CCOO PV i EUPV destaquem onze motius pels quals cal rebutjar i fer front al projecte de LOMCE. MOBILITZACIONS.



 (NOTICIA DE CCOO PV)

Front a aquesta nova agressió als nostres drets lingüistics, educatius i laborals fan una crida a la ciutadania a sumar-se a la jornada de lluita dels propers 13 i 15 de desembre
FE CCOO PV i EUPV front a la LOMCE (1)

Representants de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV i Esquerra Unida del País Valencià s’han reunit aquest matí per valorar l’abast de les propostes contingudes al projecte de LOMCE que el ministre Wert ha presentat als representants de les diverses administracions educatives.

La formació política i l’organització sindical han coincidit en l’oposició frontal a la propost de llei orgànica tant pels seus principis més amplis com per tot el seguit de modificacions concretes que proposa per al sistema educatiu espanyol en general i per al valencià en particular i que, a més a més, és un instrument més de la política neoliberal del PP que previsiblement disgregarà l’educació entre la dels fills i de les filles de les classes altes i les de la classe treballadora.

Des del sindicalisme i l’acció política compromesos amb la transformació social i la defensa dels drets de treballadores i treballadors, tant CCOO PV com EUPV, destaquem onze motius (deu d’àmbit estatal i un d’autonòmic) pels quals cal rebutjar i fer front al projecte de LOMCE:

1.- Hi ha una pèrdua dràstica de l’autonomia dels centres en concentrar la capacitat de decisió únicament en la direcció del centre i en supeditar l’aprovació dels projectes de qualitat o plurilingües a l’administració educativa sense la participació de la comunitat escolar i elimina la participació de la comunitat educativa en convertir el Consell Escolar en un òrgan consultiu.

2.- Instaura de nou l’assignatura alternativa a la de religió catòlica (anomenada "Religió" solament), obligant a la ciutadania a rebre un adoctrinament en lloc d’una educació cívica.

3.- Augmenta el nombre de proves al llarg de l’etapa d’ensenyament obligatori i del batxillerat amb la revàlida i les proves externes, i instaura així un procés de segregació de l’alumnat a partir dels seus resultats sense incorporar cap procés de compensació de desigualtats. Les proves que es qualifiquen d’avaluació externa provocaran que es destinaran ingents quantitats de diners a pagar empreses que ajudaran a segregar aquest alumnat.

4.- Incrementa el temps de duració dels concerts educatius de 4 a 6 anys, dóna carta legal als concerts amb centres que segreguen per sexe i reduirà l’oferta de places públiques sota l’excusa de la "demanda social".

5.- Incrementa abusivament les competències de l’equip directiu dels centres públics en capacitar-los per decidir les contractacions del professorat més enllà de drets laborals i procediments d’adjudicacions de places transparents i garantistes.

6.- Carrega la culpa sobre l’alumnat de les dificultats a l’aprenentatge en condicionar l’accés als programes de millora a que se’ls puga imputar (sic) falta d’estudi o esforç i retira el finançament destinat a programes d’atenció i compensació educativa.

7.- Rebaixa l’abast educatiu de la formació professional i dificultat l’accés a la titulació bàsica de graduació en ESO a l’alumnat que curse la formació professional bàsica.

8.- Estableix itineraris segregadors des de l’inic de l’Educació Secundària Obligatòria que minvaran la igualtat en l’accés a l’educació.

9.- Front a les retallades dràstiques en inversió pública en educació que estem patint, obre la porta a la concertació de tots els nivells educatius i a la conseqüent privatització de l’ensenyament.

10.- Estableix un model d’educació competitiu en el qual es premiarà la selecció social i el clientelisme obedient a l’autoritat política, rebaixant o eliminant la capacitat d’integració i transformació social del nostre sistema educatiu.

11.- Elimina competències educatives autonòmiques i ataca els drets lingüístics de la ciutadania en imposar major quota de decisió curricular a l’Estat i limitar la capacitat de les administracions educatives de dissenyar un ensenyament en la seua pròpia llengua oficial.

Front a aquesta nova agressió dels grups més reaccionaris tant als nostres drets lingüistics, a l’accés a l’educació i als laborals, la Federació d’Ensenyament i Esquerra Unida fan una crida a la ciutadania valenciana a sumar-se a la jornada de lluita del proper 13 de desembre, pel matí a tots els centres educatius, per la vesprada a la concentració d’Alacant i la manifestació de València i el 15 de desembre a la manifestació de Castelló amb el lema: front a les retallades i la LOMQE "DEFENSEM L’ESCOLA PÚBLICA I EN VALENCIÀ"




(NOTICIA DEL STEPV)

Mobilitzacions contra la LOMQE i les retallades al País Valencià

Com a continuació de les mobilitzacions contra les retallades i la LOMQE, agreujada pel segon esborrany presentat aquesta setmana pel Ministeri d'Educació, STEPV us convoca a les mobilitzacions següents:

- Manifestació 13 desembre a València, a les 18h, des de Sant Agustí fins a la Plaça de la Mare de Déu. Convoca la Plataforma per l'Ensenyament Públic.

- Manifestació 15 de desembre a Castelló, a les 18h, des de la Plaça de la Independència (la Farola) (fira d'entitats de matí i concret després de la manifestació d'Obrint Pas, KOP i Agraviats). Convoca Castelló per la Llengua.

- Manifestació 17 de desembre a València, a les 18h, des de les Torres de Serrans de València (coincidint amb el debat dels pressupostos en les Corts Valencianes). “Per uns pressupostos més socials, justs i solidaris. Per les persones i la justícia social”. Convoca: Xarxa de xarxes i Cimera Social del País Valencià.

- Divendres 21 de desembre. Divendres negre pels serveis públics. Concentracions a la porta dels centres de treball i de delegats i delegades sindicals en Delegació de Govern a les 10h. Dinars reivindicatius en les places dels pobles i ciutats contra les retallades en educació i en els serveis públics (porteu el dinar de casa). A les 14h.

- Gener 2013, tancaments i assemblees informatives en tots els centres educatius contra la LOMQE i manifestació a València, dissabte 26 de gener. Convoca: Plataforma per l'Ensenyament Públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario