26 jun 2013

MISSATGE ESCOLA VALENCIANA: 200.000 PARTICIPANTS A LES TROBADES 2013

Amics i amigues,

El dia 15 de juny amb la Trobada de Faura (el Camp de Morvedre) Escola Valenciana va tancar les Trobades 2013, dedicades enguany al gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Sota el lema "La veu del teu poble" més de 200.000 persones han participat en alguna de les divuit Trobades que Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la llengua ha organitzat al llarg de les nostres comarques, per reivindicar i defensar l'ensenyament en valencià.

Ara, passades les Trobades, és hora de fer balanç de totes les activitats que Escola Valenciana ha fet durant el curs escolar 2012-2013, i estem contents del resultat.

-Campanya Matricula't: davant la important demanda de l'ensenyament en valencià per part de les famílies, la Conselleria d'Educació ha hagut d'acceptar el canvi de programa lingüístic al valencià de 40 centres valencians. Aquest canvi comporta que milers de xiquets i xiquetes valencians podran fer l'ensenyament en la llengua de la seua opció: el valencià.


-Oficina de Drets: la justícia ha donat la raó a dos escoles de l'Horta Sud que demanaven el canvi de programa lingüístic al valencià i que l'administració els havia denegat repetidament.


-La Gira: milers de joves valencians han gaudit de la música en valencià als diversos concerts. I encara falta el tancament amb el Feslloch dels dies 11, 12 i 13 de juliol.


-Cinema a l'escola: hem fet cinema en valencià en més de 23 pobles i hem aconseguit veure en valencià pel·lícules d'estrena en un cinema comercial.

-Voluntariat Lingüístic: cada any hi ha més gent interessada en participar en aquest programa de parelles lingüístiques per aprendre a parlar el valencià amb fluïdesa.





Ara bé, organitzar activitats d'aquestes dimensions no és fàcil. Les Trobades, especialment, són possibles gràcies al voluntarisme de moltíssima gent com vosaltres (mestres, pares i mares, membres d'associacions i entitats locals...) que col·laboreu amb el vostre temps i coneixements. I fins ara s'han finançat amb l'aportació econòmica d'institucions i de persones anònimes que participen comprant la samarreta o la rifa.

No cal que us expliquem que no estem vivint bons temps, tots ho estem patint, a nivell personal i col·lectiu. Escola Valenciana, també. És per això que hem iniciat el projecte Amics i Amigues d'Escola Valenciana. Es tracta de crear una xarxa de suport entre totes aquelles persones que ens sentim vinculades a la llengua i especialment a l'ensenyament en valencià, per poder garantir la continuïtat de totes les activitats que ja tenim encetades.

Fent-vos Amics, col·laboreu amb una aportació de 5 € mensuals, i a canvi us podreu beneficiar de descomptes en productes d'Escola Valenciana i activitats culturals com ara teatre, concerts, etc i dels avantatges exclusius que ens ofereixen les Empreses Amigues d'Escola Valenciana.

Podeu fer-vos Amics en aquest enllaç https://escolavalenciana.com/amics/alta o omplint el formulari que us adjuntem.

Si us doneu d'alta abans del 25 de juliol rebreu com a obsequi la samarreta de les Trobades d'Escola Valenciana.



Moltes gràcies,

Amb tu, comptem! 
--


--------------------------------------
Llúcia Casanova [ Amics ]
E.V.: 96 347 27 83 | Ext. Oficina: 659 048 393
amics@escolavalenciana.org | www.escolavalenciana.org
c. de José Grollo, 91 46025 Benicalap, València
----------------------------------------

Fes-te amic o amiga d'Escola Valenciana ACÍ




No hay comentarios:

Publicar un comentario