11 ene 2013

LA PLANTILLA DE MESTRES I LES LLENGUES (ARTICLE DE CC.OO)

La Conselleria d’Educació opta per menys inversió i menys educació amb l’eliminació de places docents

La FE CCOO PV manté la necessitat de una forta inversió en formació del professorat i la catalogació en valencià de l’ensenyament secundari
La Conselleria d’Educació continua amb la seua intenció de desmantellar el poc que tenim avançat en l’adquisició de competències lingüístiques i defensa de la nostra llengua.

Seguint amb el seu procediment de plantejar propostes a la premsa i posteriorment traslladar-les als àmbits de negociació legals, legítims i democràtics, l’administració educativa ens ha fet saber que pensen ampliar la plantilla de mestres d’anglés en un 60% per fer realitat el plurilingüisme (sic). El que no diuen és que van a amortitzar 650 llocs de primària en francés i tampoc que el proper curs hi haurà 1000 mestres menys i que la Conselleria d’Hisenda ha vetat l’augment de 1000 places a la plantilla docent.

Continua per tant, la reducció del pressupost i del PIB destinat a educació i que en el 2015 solament es dedicarà el 3’9% d’aquest producte.

Això si, per tractar de donar impuls a la imatge de que estan "preocupats" pel plurilingüisme també ens anuncien que, 10 anys després, van a cumplir l’acord de plantilles signat per totes les forces sindicals de la mesa sectorial d’educació i a procedir a la catalogació en valencià dels llocs docents de l’ensenyament secundari. En aquest cas tampoc diuen que han reduït dràsticament els recursos destinats a la formació del professorat i que per tant, la posada al dia de les competències lingüístiques del personal docent descansarà en el sobreesforç que puga fer aquest col·lectiu, al qual ja se li està demanant una dedicació suplementària amb l’augment de ratios i d’hores lectives imposat per la mateixa administració.

En resum, la Conselleria segueix imposant menys inversió, menys educació i menys valencià mentre anuncia a la premsa un projecte de plurilingüisme que sembla molt de desmantellament i poc d’aposta per la millora educativa
.

(ARTICLE DE CC.OO.)

No hay comentarios:

Publicar un comentario